#Bouwsector

‘Arbeidstekort bouw bereikt record’

Het gaat goed met de bouw. Zó goed, dat het steeds moeilijker wordt voor bouwbedrijven om personeel te vinden om een klus uit te voeren. Dat melden economen van ABN Amro in een rapport over de bouwsector.

Het afgelopen kwartaal gaf ruim 20 procent van de bouwbedrijven aan dat een tekort aan medewerkers hun werkzaamheden belemmert. Dat is het hoogste niveau ooit. Volgens de onderzoekers stijgen de prijzen bovendien sneller dan de productie in de bouw. Dat komt onder meer doordat de vraag harder stijgt dan het aanbod.

Economie trekt aan

De bouw profiteert vooral van de verder aantrekkende economie in Nederland. Daardoor is het ondernemersvertrouwen hoog in de sector, al zakte het wel een beetje ten opzichte van een kwartaal eerder.

Bouwbedrijven zijn verder positief gestemd over hun orderportefeuilles. Die stegen naar het hoogste niveau sinds de eerste meting in 2012.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.