#Bouwsector

Arbitrage: Garage of werkkamer?

(Beeld: Tony Tati/Pennestreek.nl)

Bewoners krijgen de werkkamer in hun nieuwe huis niet warm. Oorzaak: de vloerverwarming is aangelegd alsof het garage betreft – de oorspronkelijke functie van de ruimte. Terwijl de aannemer wíst dat ze hier een werkkamer zouden inrichten, stellen de bewoners. En daarvoor geschikte vloerverwarming had moeten aanleggen.

De bewoners van een nieuwbouwwoning hebben een ruimte die oorspronkelijk als garage was bestemd, laten afbouwen als werkkamer. Inclusief vloerverwarming als meerwerkoptie (met thermostaat in de woonkamer) en het laten vervallen van een binnendeur inclusief kozijn tussen de keuken en de garage/werkkamer. Vanuit de keuken is er dus een open verbinding naar deze ruimte. Bij koud weer wordt het er echter op zijn hoogst 15 graden, warmer is het niet te krijgen. Volgens de bewoners hebben zij ook meermaals aan de aannemer laten weten dat ze in deze ruimte een werkkamer wilden realiseren. Vandaar ook de sparing. Het isoleren van de werkkamer wilden ze ook door de aannemer laten uitvoeren, maar op het moment dat dit besluit werd genomen was het daar al te laat voor. De bewoners hebben daarvoor dan ook een andere aannemer gebeld.

De vloerverwarming blijkt aangelegd met een hart-op-hartafstand van 15 cm, zo blijkt als ze navraag doen bij de installateur. Aangelegd als was het voor een garage. Voor een verblijfsruimte had deze afstand 10 cm moeten zijn. De groep waarop de ruimte is aangesloten, is bovendien te groot. Comfortabel zal het al met al niet worden. De bewoners eisen daarom bij de Raad van Arbitrage in Bouwgeschillen dat de aannemer dit herstelt.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.