#Bouwsector

Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen voor Dakenstroom

Dakenstroom combineert pv, groendak en voorzieningen voor vogels en vleermuizen. (Foto: Unitura)

De Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen van Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gewonnen door het project Dakenstroom in Kaatsheuvel, het renovatieproject van de huurwoningen van woningbouwcorporatie Casade.

Bij de grootschalige renovatie van met name de daken van de huurhuizen zet Casade in op verduurzaming en vergroening door een combinatie van pv en groendak. De jury is vooral onder de indruk van de haalbaarheid en de opschaalbaarheid van dit project. De groene daken zijn goed voor vogels en vleermuizen, omdat er nestplaatsen voor hen zijn opgenomen in de renovatieplannen.

De prijs werd uitgereikt in het online KAN Café. De tweede prijs is voor Haags Buiten en de prijs voor het beste Brabantse project gaat naar Berckelbosch in Eindhoven. Vogelbescherming en de Zoogdiervereniging reiken de Award uit om te laten zien dat stedelijke ontwikkeling en natuur goed samen kunnen gaan. 

De Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen is een initiatief van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging en in samenwerking met de provincie Noord Brabant. Er is daarom ook een Brabantse winnaar aangewezen. Met de Award willen zij de aandacht vestigen op inspirerende praktijkvoorbeelden van natuurinclusief bouwen en ontwerpen, die aanjager kunnen zijn in deze ontwikkeling richting bouwen voor en met de natuur.

In totaal zijn er 18 projecten ingediend. De projecten zijn beoordeeld door een onafhankelijke professionele jury bestaande uit Eddy Nieuwstraten (Raad van Toezicht Vogelbescherming Nederland), Nico Tillie (Hoofd Urban Ecology & Ecocities Lab, Faculteit Bouwkunde, TU Delft) en de vorige winnares van de Award Nina Ravestein (oprichter PAD Landscape).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.