#Bouwsector

BARBRA: voor vraagstukken in de bouw

Direct een adequaat antwoord krijgen op de vraag waar je als professional in de gebouwde omgeving tijdens je werk tegenaan loopt? Of een snelle bevestiging dat jouw oplossing voldoet? Degelijke antwoorden en bevestigingen wil ISSO geven met BARBRA. Een innovatieve manier om haar kennis, onder meer via partners, bij de professional te brengen.

“Heb je een vraag over de regels waaraan je moet voldoen. Wil je weten hoe je een technisch of bouwkundig project realiseert. Of misschien zoek je wel naar de juiste manier om aan te tonen dat je installatie of gebouw aan de wetgeving voldoet. In al deze situaties heb je actuele kennis nodig”, zegt directeur Rob van Bergen van ISSO. “Wij hebben die kennis in onze KennisBank beschikbaar. Maar hoe kom je snel en eenvoudig tot precies die informatie die je voor jouw vraag nodig hebt? Daarvoor gaan we BARBRA ontwikkelen.”

Building Holland

Het ontwikkeltraject van BARBRA is binnen ISSO een tijdje geleden al begonnen. Op Building Holland – 9, 10 en 11 april Amsterdam RAI – wil ISSO (standnummer 10.06) van bezoekers weten welke vragen zij zouden willen stellen en hoe BARBRA de vakmensen in de bouw- en installatietechniek zou kunnen helpen. Ofwel, wat moet BARBRA allemaal kunnen en weten? “Uiteindelijk moet BARBRA ervoor zorgen dat vakmensen niet meer in die enorme bibliotheek hoeven te spitten naar de oplossing voor hun vraagstuk.”

Feedback

De eerste inventarisatie tijdens Building Holland moet ISSO helpen om BARBRA verder vorm te geven. Daarnaast is het kennisinstituut op zoek naar mensen die BARBRA willen testen. Ook wie steeds tegen een knelpunt aanloopt bij het zoeken naar kennis of het raadplegen van databases, kan dat ISSO laten weten. Input, vragen of opmerkingen kun je mailen.

Eerste versie

“Aan het einde van dit jaar willen we een eerste versie in gebruik nemen”, zegt Van Bergen. “We verwachten dat BARBRA een snelle leerling is en de vakmensen steeds beter gaat ondersteunen in hun werk.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.