#Bouwsector

‘Belasting op bouwcontainer onterecht’

De Vereniging Eigen Huis wil dat er een einde komt aan de gemeentebelastingen op tijdelijke containers en wc-units die bij verbouwingen op de stoep of op straat worden gezet.

Volgens de VEH hebben veel huiseigenaren er weinig begrip voor dat ze die belasting moeten betalen, omdat ze vaak ook al leges voor een bouwvergunning moeten betalen. Verder wijst de vereniging erop dat huizenbezitters door een verbouwing vrijwel altijd meer onroerendezaakbelasting (ozb) gaan betalen. Hun huis krijgt na de werkzaamheden immers een hogere WOZ-waarde.

De VEH vindt dat gemeenten het gebruik van openbare grond voor een korte periode kostenloos moeten toestaan. “Alleen als een gemeente parkeergelden misloopt of kosten moet maken, is een compensatie redelijk.”

De vereniging heeft de kosten voor het plaatsen van tijdelijke bouwcontainers en wc-units in veertig gemeenten onderzocht. De kosten lopen per gemeente behoorlijk uiteen. Nijmegen spant de kroon. Voor het tijdelijk plaatsen van een container en een wc-unit betaalt een inwoner van deze gemeente 463 euro. In Noordwijk is dat 447 euro en in Etten-Leur 415 euro. Inwoners van Leidschendam-Voorburg betalen 24 euro.

1 reactie op “‘Belasting op bouwcontainer onterecht’

  1. Ik ben wel met deze betalingen eens. Gisteren liep ik nog over een stoep die totaal vernield was door de plaatsing van een containerbak. Herstel is zeker een aantal uren werk en het vervangen van de nodige gebroken bestrating. Moet de burger dit betalen?

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.