#Bouwsector

BENG niet haalbaar per 1 januari 2020

Woningen in Renkum die al aan de voorgenomen BENG-eisen voldoen in aanbouw. Een project van Vivare en OptimumPlus, opgeleverd in 2016. (Foto: Optimum Plus)

De BENG-eisen gaan niet in per 1 januari 2020. Dat heeft een ambtenaar van BZK laten weten aan het Lente-akkoord. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

De reden voor uitstel is dat de NTA 8800 softwarepakketten die nodig zijn om BENG-berekeningen te kunnen maken, niet 6 maanden voor de ingangsdatum klaar zijn, terwijl die periode wel was gevraagd door
Bouwend Nederland, NEPROM en NVB-Bouw. Ook minister Ollongren heeft deze termijn van 6 maanden genoemd.

De Lente-akkoord partners hebben daarom tijdens de NTA 8800 Programmaraad van 16 april aan de aanwezige ambtenaar van BZK gevraagd om duidelijkheid te scheppen. Hij liet weten dat het géén 1 januari 2020 wordt, maar dat over een nieuwe datum nog niets te zeggen is. De datum zal tenminste 6 maanden voor inwerkingtreding worden gecommuniceerd. In het traject is zorgvuldigheid het belangrijkst. Minister Ollongren komt in juni 2019 met een Kamerbrief over de BENG-eisen en de planning naar buiten.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.