#Bouwsector

Betoninnovatieloket checkt prestaties betonproducten

Je wilt innovatieve betonproducten gaan gebruiken, maar twijfelt of de geclaimde prestaties ervan wel juist zijn? Het nieuwe Betoninnovatieloket geeft hier een onafhankelijk oordeel over, zodat innovatief beton sneller kan worden toegepast.

Tijdens de InfraTech 2021 werd het Betoninnovatieloket al aangekondigd; nu is het een feit. Het is een initiatief van opdrachtgevers en marktpartijen, verbonden aan het Betonakkoord. Waaronder TNO, Mebin, Heijmans en TU Delft.

Onafhankelijk oordeel

Het Betoninnovatieloket geeft een onafhankelijk oordeel over de prestaties van innovatieve betonproducten. Zodat opdrachtgevers vertrouwen kunnen hebben in de geclaimde eigenschappen. Dit onafhankelijke oordeel wordt gevormd door deskundigen  uit verschillende organisaties, onder leiding van CROW.

Certificaat

Als het product gevalideerd is, krijgt het een certificaat en wordt deze vermeld op de website van het Betoninnovatieloket. Eenmaal gevalideerd kan het product bij meerdere opdrachtgevers worden toegepast en in aanbestedingen worden aangeboden.

Doelen halen

Albert Haveman, trekker van het project vanuit CROW: “Met het loket hopen wij de toepassing van innovatief beton te kunnen versnellen. Met grote opgaves als de bouwagenda en de vervangings- en renovatieopgave hebben we innovaties hard nodig om de doelen te halen.”

Voor aannemers die innovatieve betonmengsels willen toepassen bij hun bouwwerken stelde betonexpert Boudewijn Piscaer een checklist samen. Deze aandachtspunten zijn beschreven in het artikel ‘Nieuwe betontechnologie vervangt portlandcement’ in de mei-editie van Aannemer.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.