#Bouwsector

Betonspecialist Hakron begint houtbouwdivisie

Blinde bevestiging tussen houten draagbalk en betonwand. (foto: Hakron)

Hakron is in de bouw en GWW bekend als toeleverancier van producten voor betonconstructies. Maar sinds dit jaar heeft de onderneming uit Harderwijk ook een divisie voor de houtbouwindustrie. Het bedrijf speelt daarmee in op de toename van hybride draagconstructies, waarin zowel hout als beton worden toegepast.

Steeds meer woning- en utiliteitsbouwers gebruiken kruislaags verlijmd hout (CLT) in draagconstructies om te voldoen aan allerlei milieueisen vanuit de overheid en opdrachtgevers. Desondanks is er nog steeds de behoefte om in de CLT-constructie ook betonelementen toe te passen, omdat er sprake is van hoge belastingen en krachten. Beton met hout verbinden is echter kritisch, omdat beide materialen van elkaar verschillen qua krachtenverdeling en belasting. Hakron ziet op dat snijvlak kansen om de markt te bedienen met kennis en een uitgekiend assortiment van bevestigingsmiddelen.

Verder kijken

Hakron heeft zich nog wel even afgevraagd of ze een nieuwe houtbouwdivisie zou beginnen, zo erkennen Kevin van Raan, technisch accountmanager van de kersverse afdeling, en supply chain manager Arjan Pluimers van Hakron. “Past houtbouw bij ons, vroegen we ons af. Maar gezien het feit dat steeds meer klanten hybride hout- en betonbouw- constructies bouwen, zagen we daar wel een markt in. We moeten verder kijken dan alleen de betonbouw”, meent Pluimers.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.