#Bouwsector

Bewoner ontwerpt zelf woning

Met de ‘woonconfigurator’ van WoonConnect kunnen kopers van nieuwbouwwoningen en bewoners van bestaande huurwoningen zelf hun huis ontwerpen of een renovatie inrichten.

Een huurder of koper kan zijn eigen woning op maat samenstellen en krijgt daarbij direct inzicht in de koopsom, de huur- of woonlasten, het energieverbruik, de inbraakveiligheid en de levensloopbestendigheid van zijn of haar woning.

Het programma zorgt ervoor dat alle keuzes die een bewoner maakt, bouwtechnisch mogelijk zijn en voldoen aan de eisen van de gemeente. Uiteindelijk levert de woonconfigurator een BIM-model van de woning. Eventuele wijzigingen in het ontwerp worden direct doorgerekend en in alle aangesloten systemen verwerkt. Dat zorgt er volgens de bedenkers voor dat faalkosten en misverstanden nauwelijks meer voorkomen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.