#Bouwsector

Bezorgingen handel relatief vaker foutloos

Handelaren in de bouw bezorgen relatief vaker foutloos dan fabrikanten die direct leveren. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek van USP Marketing Consultancy onder 400 bedrijven in de bouw.

Bij een toenemende bouweconomie, nemen ook de goederenstromen navenant toe. Hoe is het gesteld met de logistiek in de bouw: haalt men het zelf af of laat men het bezorgen? En in hoeverre verlopen de bezorgingen foutloos? Het  bevroeg diverse bouwpartijen over deze onderwerpen.

Zelf ophalen

Klussers en afbouwers (respectievelijk 57% en 51%) halen ten opzichte van andere partijen in de Nederlandse bouw- en installatiesector hun materialen relatief vaker zelf op. Logischerwijs kiezen zij regelmatig voor het zelf ophalen van materialen, aangezien dit meestal eenmanszaken of kleine bedrijven zijn die op weg naar hun klus van die dag langs rijden om de materialen op te pikken. Voor de andere partijen (aannemers B&U / GWW, installateurs en handel) geldt dat minimaal zes op de tien het bezorgen van materialen verkiest boven het zelf ophalen van materialen. In drie van de vier gevallen (76%) worden materialen bij bezorging afgeleverd door handelaren.

Verkeerde materialen

In drie op de tien gevallen komt het bij de bezorging voor dat er verkeerde materialen worden geleverd. Nog eens in een kwart van de gevallen geldt dat goederen te vroeg of te laat worden geleverd (27%). Uit het onderzoek blijkt ook dat met name handelaren regelmatig een verkeerde hoeveelheid van het materiaal bezorgen (33%). Bezorgingen door de handel worden relatief vaker foutloos gedaan dan wanneer materialen door een fabrikant worden bezorgd (respectievelijk 80% en 67%). Hierbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat het aantal fouten wel zal toenemen naarmate er meer bezorgd moet worden door handelaren.

In de gehele sector ervaren met name bedrijven in de afbouw dat bezorgingen door de handel in de meeste gevallen foutloos verlopen (64% geeft aan dat meer dan 95% van de bezorgingen foutloos verlopen). De meeste fouten door fabrikanten vinden met name plaats bij het bezorgen van materialen aan klusbedrijven, installateurs en bedrijven in de afbouw.

Het hele bericht inclusief percentages is hier te lezen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.