#Bouwsector

Bijna vijftigduizend nieuwe woningen in 2015

Er kwamen 47.878 nieuwe woningen beschikbaar in 2015, iets meer dan in 2014. Toen zijn er 45.170 nieuwe woningen bij gekomen. In Amsterdam zijn verreweg de meeste nieuwe woningen beschikbaar gekomen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de hoofdstad kwamen 5.252 nieuwbouwwoningen op de markt, bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Toen nam Amsterdam overigens ook al de eerste plaats op de lijst in.

Utrecht volgt met 1.458 nieuwe woningen. Leiden en Den Haag, respectievelijk op plek drie en vier met ruim duizend nieuwbouwwoningen, vallen op doordat er vorig jaar nog bijna geen nieuwe huizen beschikbaar kwamen.

Deventer steeg het hardst, van plaats 23 in 2014 naar plek 7 vorig jaar. Verder staan Tilburg, Groningen, Almere, Rotterdam en Nijmegen in de top tien van gemeenten waar in 2015 de meeste woningen gebouwd zijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.