#Bouwsector

BIM basis ILS check voor Solibri

KUBUS heeft de BIM basis ILS check voor Solibri gelanceerd. Een complete regelset voor het checken en valideren van BIM modellen volgens de gestelde eisen in de BIM basis ILS: InformatieLeveringsSpecificatie op basis van OpenBIM standaarden.

Veertien partijen uit de bouw hebben in april 2016 op uitnodiging van BuildingSMART basisafspraken gemaakt over de levering van informatie en de structuur van (BIM) informatiemodellen. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op praktijkervaringen, waarbij de OpenBIM-standaarden IFC en NL/SfB worden toegepast. Het doel van deze breed gedragen basisafspraken is consistente en betrouwbare informatie op een efficiënte en effectieve wijze uitwisselen in de keten. De nieuwe BIM basis ILS check maakt het voor alle partijen in de bouw sneller inzichtelijk of hun model voldoet aan deze eisen.

Ronald de Graan, directeur productmanagent bij KUBUS: “Wij zijn verheugd dat we aan dit initiatief een praktisch vervolg hebben kunnen geven waarmee het doel van effectiever uitwisselen van informatie voor de bouw wordt ondersteund.”

Controle op afspraken

De regelset voert onder andere een controle uit op de afspraken met betrekking tot het nulpunt, naamgeving, clashes, NL-SfB classificatie, IFC structuur en IFC property sets. De regelset BIM basis ILS is voor alle Solibri gebruikers te downloaden vanaf de website van KUBUS. Voor meer informatie over het BIM basis ILS, kijk op www.bimloket.nl en www.buildingsmart.nl

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.