#Bouwsector

BIM voor het MKB

BouwLokalen organiseert een aantal bijeenkomsten om MKB-ers kennis te laten maken met BIM, ervaringen uit te wisselen en met BIM aan de slag te gaan.

De serie Bouwlokalen richt zich op MKB-bedrijven die zich oriënteren op BIM en ermee aan de slag willen. BIM is de afkorting van Building Information Model, in het Nederlands Bouw(werk) Informatie Model. BIM gaat over samenwerken en afspraken maken binnen een project. De samenwerking komt tot uiting in een 3D-model, waar alle partijen hun informatie integreren.

Tijdens de bijeenkomsten delen lokale bedrijven die al BIM-en hun ervaringen en geven voorbeelden. Na de pauze zijn er sessies met als titel ‘Broodje BIM’. Tijdens deze sessies wordt ingegaan op mythes over BIM die er de ronde doen.

Programma

  • 15.30-16.00 uur Ontvangst met koffie/thee
  • 16:00-16:05 uur Welkomstwoord SBR
  • 16:05-16:45 uur Wat is BIM en wat kan ik ermee? Inleiding op alle aspecten van BIM
  • 16.45-17.00 uur Pauze
  • 17:00-17:45 uur Best practice: hoe pas je BIM toe en wat levert het op? Praktijkvoorbeelden door ondernemers. Of: Broodje BIM – Mythes rond BIM nader belicht
  • 17:45-18:00 uur Discussie en vragen
  • 18:00 uur Afsluiting en BouwLokalencafé

Iedere BouwLokalen-bijeenkomst start om 15.30 uur en duurt tot 18.00 uur. De zaal gaat om 15.30 uur open.

2 reacties op “BIM voor het MKB

  1. een uitstekend initiatief! Als het over BIMMEN gaat weet iedereen dat het er is (kennis), meestal ook dat het nuttig is (houding), maar er echt mee aan de slag gaan (gedrag), daar komt het vaak niet van. Chapeau dus voor BouwLokalen.

  2. We zijn benieuwd of u al ‘BIMt’ en zo ja, hoe dat bevalt. Stuur een mailtje naar aannemer@eisma.nl met daarin een korte beschrijving van uw bedrijf, hoe u BIM inzet en wat uw ervaringen zijn.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.