#Bouwsector

Biobased bouwer bij 100 meest innovatieve bedrijven

De Kamer van Koophandel heeft de lijst met de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland bekendgemaakt. Met daarop één bouwbedrijf – biobased aannemer ORGA Bouw – en diverse aan in de bouwsector opererende leveranciers van producten en diensten.

Bouwbedrijven een omslag laten maken: van traditioneel en grondstoffenverslindend naar duurzaam, ecologisch en biobased. Dat is waar ORGA bouw aan werkt. Het Nijmeegse bedrijf is daarvan zelf het levende voorbeeld. De door hen ontwikkelde woonunit mHome (foto) is een uitvloeisel van hun overtuiging dat ecologisch bouwen de toekomst heeft. Lees hier verder over de nominatie op de website van de MKB Innovatie Top 100. Vakblad Aannemer interviewde ORGA Bouw in 2014, lees dat hier terug.

Andere nominaties uit de bouw zijn:

 

Impact

Een panel van innovatie-experts maakte de gehele selectie uit meer dan 300 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.

Op 29 september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend, tijdens de Dag van de Innovatie. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2016 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen.

Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. De complete lijst in alfabetische volgorde is hier te vinden.

De MKB Innovatie Top 100 wordt gepresenteerd door de Kamer van Koophandel, in samenwerking met De Financiële Telegraaf, Atradius, Capgemini, NLO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en TNO.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.