#Bouwsector

Blockchain: gekoppelde informatie versnelt processen

Bij blockchain wordt informatie als een ketting vastgelegd. De nieuwste vastlegging borduurt voort op de vorige. (Foto: Shutterstock)

Blockchain is een relatief nieuwe digitale technologie die ingezet kan worden om sneller, efficiënter, goedkoper of transparanter te werken. Het liefst allemaal tegelijk.

Wilfried Hoffman is medeoprichter van Axionomic en adviseert bedrijven over de inzet van digitale technologieën. Hij ontwikkelde bancaire systemen en de digitale infrastructuur voor de Nederlandse bibliotheeksector. Sinds 2015 is hij bezig met blockchain en voert hij projecten uit voor ministeries en bedrijven in binnen- en buitenland.

Annette Beerepoot werkt als programmamanager bij Bouw- Lab R&Do, een Smart Industry Fieldlab voor digitalisering en industrialisatie in de bouw – een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Zij ziet blockchain als één van de beloftevolle technologieën voor de bouw. Samen leggen ze uit wat blockchain is en op welke manieren het interessant kan zijn voor de bouw.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.