#Bouwsector

Blog: Petje af voor alle disciplines in de bouw!

Anneke Witte

Een keer geen paniekbericht, cynisme over de haalbaarheid van de gestelde ambities of het uitlichten van de complexiteit van de opgaven. Die zaken lezen we overal al! Deze keer een ode aan de sector.

Over het algemeen zie ik veel activiteiten wanneer ik een bouwplaats bezoek. Steeds weer ben ik onder de indruk van wat gebouwd wordt en onder welke omstandigheden dat gebeurt. Veel disciplines komen bij elkaar, gelijktijdig of opeenvolgend. En als ik zie met hoeveel passie er wordt gebouwd, groeit het respect voor de mensen die met elkaar zorgen voor onze woningen, industrie, bedrijfspanden, scholen, kantoren, ziekenhuizen en infrastructuren.

Hoe dan?

Door de inzet van veel partijen, die met hart en ziel werken aan de inrichting van ons land. Een moeilijke opgave, zeker wanneer de vraag sneller gaat dan het aanbod. De vraag is groot, de capaciteit en mogelijkheden zijn beperkt. Toch vindt de sector steeds weer de veerkracht om prachtige gebouwen neer te zetten, woningen op te leveren, wegen aan te leggen en bruggen te bouwen.

Dankbaar

Voor de kracht die de sector laat zien, ben ik dankbaar. Ook voor de kansen die jongeren geboden krijgen om in deze belangrijke branche een mooie rol te vervullen. En het zou zo fijn zijn als we dit enthousiasme kunnen overbrengen op onze scholieren, die straks een keuze gaan maken. Deze sector biedt zoveel kansen en mogelijkheden, dat we ze wel zichtbaar moeten maken.
En als ik een rondje langs de bouwplaatsen maak, zie ik de meest fantastische gebouwen ontstaan. Duurzaam, circulair, voorzien van groen voor biodiversiteit. Wegen die steeds meer functionaliteiten in zich dragen en bijvoorbeeld ook water afvoeren. De bouw maakt het, daar ben ik van overtuigd!

Onbewust bekwaam

Dat zijn de woorden die bij mij opkomen als ik zie wat een goed werk er door de sector wordt geleverd. En daar zou ik graag Bewust Bekwaam van willen maken.

Anneke Witte is directeur bij Bewuste Bouwers, aanjager van een beter imago voor de bouw. Dat begint bij de bouwplaats. Bij het bouwhek houdt de wereld niet op, maar begint hij juist. Lees alle blogs van Anneke Witte.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.