Partnercontent
#Bouwsector

BMN Bouwmaterialen en IJzerwaren versterken elkaar

Het assortiment van BMN IJzerwaren is heel breed, variërend van hang- en sluitwerk tot elektrische gereedschappen en PBM’s.

BMN IJzerwaren wil voor het eind van 2023 in Nederland groeien naar twintig vestigingen. Daarna stopt de teller niet. Binnen twee jaar moet een landelijk dekkend netwerk zijn gerealiseerd.

De ambities zijn groot, geeft Robert-Jan Kennis aan. Hij is sinds 2020 Business Unit Director BMN IJzerwaren. Sinds 2019 is BMN IJzerwaren een nieuwe businessunit binnen bouwmaterialen groothandel en leverancier BMN (Bouwmaterialen Nederland). De eerste vestiging van BMN IJzerwaren opende dat jaar in Den Helder, al snel gevolgd door Tilburg, Arnhem, Rotterdam en Amsterdam. Inmiddels telt BMN IJzerwaren acht vestigingen.

Door diverse overnames en verdere uitbreiding is BMN IJzerwaren nog voor het einde van het jaar op zo’n twintig locaties fysiek actief. Het bedrijf is nu nog sterk vertegenwoordigd in het westen van het land, maar door acquisities en nieuwe vestigingen te openen wil het in 2025 landelijk dekkend werken.

Robert-Jan Kennis, Business Unit Director van BMN IJzerwaren: “We willen in iedere regio in Nederland met een aantal vestigingen fysiek aanwezig zijn.”

In iedere regio een aantal vestigingen

Kennis: “BMN kent in Nederland vijf regio’s. In iedere regio willen we met BMN IJzerwaren een aanzienlijke positie verwerven. Dat betekent dus meerdere vestigingen openen in iedere regio.” Hij benadrukt dat BMN IJzerwaren nu al landelijk kan leveren. “Wij zijn immers onderdeel van een groot bedrijf, met een landelijk logistieke operatie. Dus we kunnen ook leveren in bijvoorbeeld Friesland of Groningen, provincies waar we nu nog geen fysieke vestiging hebben.”

Volgens Kennis blijkt uit onderzoek dat klanten veel waarde hechten aan een vestiging in de nabijheid. ‘BMN Bouwmaterialen heeft meer dan 100 vestigingen in Nederland. Heel veel klanten vinden het erg belangrijk dat zij, ondanks dat ook op locatie wordt bezorgd, zelf hun materialen af kunnen halen. Dat is voor de klanten van BMN IJzerwaren niet anders. We willen dus ook fysiek aanwezig zijn met een aantal vestigingen in iedere regio.’

Meer dan ijzerwaren

De naam doet misschien anders vermoeden, maar het assortiment van BMN IJzerwaren beperkt zich niet enkel tot ijzerwaren die worden gebruikt in de bouw en industrie. “Vanzelfsprekend kunnen klanten bij ons terecht voor hang- en sluitwerk en bevestigingsmiddelen. Maar daarnaast leveren we ook hand- en elektrische gereedschappen, werkkleding en PBM’s. Het assortiment is dus heel breed”, verduidelijkt Kennis.

IJzerwaren is een aparte discipline binnen BMN. “Het is niet zo dat we slechts een assortimentsgroep hebben toegevoegd”, stelt Kennis. Het specialisme vertaalt zich volgens de Business Unit Director in geschoolde medewerkers met jarenlange ervaring met deze specifieke producten. “Zij kunnen klanten dus een gedegen advies geven. Daarnaast bieden we als BMN IJzerwaren klanten nog een aantal specialistische diensten. Zo is het mogelijk om gereedschappen te laten keuren op al onze vestigingen, maar kunnen we bijvoorbeeld ook een passend sluitplan maken voor ieder pand. Ook voor het bedrukken van werkkleding kunnen klanten bij ons terecht.”

BMN IJzerwaren heeft inmiddels meer dan 150 werknemers. “Allemaal geschoold personeel met een jarenlange ervaring in deze business. Zij kunnen klanten dus een gedegen advies geven.”

Eigen distributiecentrum

BMN IJzerwaren beschikt sinds anderhalf jaar in Best over een eigen distributiecentrum. Van hieruit worden de vestigingen beleverd, maar vertrekken ook bestellingen rechtstreeks naar klanten. “De ontwikkeling van zo’n eigen distributiecentrum geeft wel aan dat de businessunit IJzerwaren een belangrijke rol heeft binnen de gehele organisatie”, aldus Kennis. 

Het distributiecentrum kan overnight leveren. Dit betekent dat klanten tot laat in de middag hun bestellingen kunnen doen. Orders worden vervolgens binnen 24 uur landelijk uitgeleverd. Bestellingen kunnen geplaats worden via de vestigingen van BMN IJzerwaren en BMN Bouwmaterialen, maar ook via onze webshop. “We werken met één platform, dus één inlog is voldoende. De klant hoeft enkel aan te geven wat hij waar geleverd wil hebben.”

Producten besteld bij BMN Bouwmaterialen en BMN IJzerwaren kunnen met één transport bij de klant worden bezorgd. Kennis: ‘Dat is niet alleen kostenefficiënt, maar betekent ook nog eens minder CO2-uitstoot. De specialistische combinatie van bouwmaterialen en ijzerwaren maakt BMN echt uniek.”

Elektrische bakfiets

Moederbedrijf BME (Building Materials Europe) presenteerde onlangs haar eerste duurzaamheidsverslag. Het concern wil een leidende rol spelen op het gebied van duurzaamheid in de sector. Naast milieuaspecten zijn ook sociale en bestuurlijke criteria daarbij van belang. “Thema’s die zeker ook spelen bij BMN IJzerwaren”, zegt Business Unit Director Robert-Jan Kennis. “We willen onze medewerkers een gezonde en veilige werkomgeving bieden. Maar bijvoorbeeld ook met leveranciers en klanten een gezamenlijke inspanning leveren om de duurzaamheid van gebouwen te verbeteren. Zelf hebben we inmiddels geïnvesteerd in een aantal elektrische voertuigen. En in de Amsterdamse binnenstad zijn we een pilot gestart om bestellingen te bezorgen met een elektrische bakfiets.”

Dit artikel is partnercontent van BMN IJzerwaren.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.