#Bouwsector

BNR-radioprogramma over techniek

Radiozender BNR gaat wekelijks een uitzending maken over techniek. In elke aflevering van BNR Techniektour is een reportage te horen over technische uitdagingen en hoogstandjes die ervoor zorgen dat Nederland veilig en voorspoedig functioneert. Vanaf 10 januari iedere donderdag van 19.00 tot 19.30 uur.

BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich kijkt uit naar het nieuwe programma. “Je staat lang niet altijd stil bij de cruciale plaats die techniek heeft in onze samenleving. Onze eigen uitzendingen zouden niet mogelijk zijn zonder bedrijven uit de techniekbranche. Die wereld is enorm in ontwikkeling en daar horen we relatief weinig over. De BNR Techniektour gaat daar iets aan veranderen.”

Technische achtergronden

Thomas Schuurman gaat het programma presenteren. Schuurman: “Iedere week gaan we in een reportage op zoek naar de technische achtergronden van het nieuws. Op 10 januari hebben we het bijvoorbeeld over extreem zware regenbuien als gevolg van de klimaatverandering. Kan onze riolering dat wel aan? Welke technieken en technici zijn nodig om te voorkomen dat de straten straks blank staan?” Andere uitzendingen gaan onder meer over smart buildings, legionellapreventie, slimme energienetwerken en het voorkomen van blikseminslag op festivals. In iedere Techniektour schuift een panel van experts aan om een toelichting én een mening te geven over actuele en maatschappelijke kwesties die raakvlakken hebben met techniek.

Toegevoegde waarde

Branchevereniging Uneto-VNI (vanaf 2019 Techniek Nederland)verleent haar medewerking aan het radioprogramma. De BNR Techniektour wil wekelijks laten horen hoe groot de impact van techniek is op onze maatschappij. Het vakgebied is veel breder dan de meeste mensen zich realiseren. Techniek is essentieel voor onze industrie, onze kantoren, onze woningen en onze infrastructuur. Het programma onderstreept de toegevoegde waarde van technische bedrijven voor hun klanten én voor de Nederlandse samenleving.

De BNR Techniektour is daarom ook als podcast te beluisteren. De podcast is te downloaden via de websites van BNR.nl of technieknederland.nl. Techniek Nederland hoopt via die weg ook jongeren aan te spreken.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.