#Bouwsector

Bouw- en infrasector plaatst 110 Wajongers

Bouw- en infrabedrijven hebben het afgelopen jaar 110 jonggehandicapten aan een baan geholpen, meldt Fundeon. Daarmee wordt het op initiatief van sociale partners in de Bouw & Infra samen met het UWV gelanceerde project ‘Wajong Werkt in de Bouw’ een succes genoemd.

Tijdens de looptijd van de nieuwe cao willen cao-partijen nog eens 295 garantiebanen realiseren. Projectleider Jonna van de Kam van Fundeon noemt verdere cijfers: “Van de 110 Wajongers hebben er 86 rechtstreeks een plaats gevonden bij een werkgever, de overige 24 zijn via detacherings- of uitzendbureaus aan de slag gegaan. De infrabranche was het meest actief, met 42% van de plaatsingen, op de voet gevolgd door de burgerlijke & utiliteitsbouw (41%) en op enige afstand de gespecialiseerde aannemerij (17%).”

Volgens Joba van den Berg (Bouwend Nederland) hebben werkgevers in dit project laten zien dat “zij hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen” en voor een succesvol vervolg roept zij werkgevers op “dit voorbeeld te volgen”.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.