#Bouwsector

Bouw- en technieksector voeren snelheid digitalisering op met digiAkkoord tot 2030

Een brede coalitie van 61 ketenpartners in de ontwerp-, bouw- en technieksector ondertekende het digiAkkoord tot 2030 tijdens het Ketenstandaard Bouw en Techniek Congres 2023 in Nijkerk.

61 partijen die actief zijn in de gebouwde omgeving hebben het digiAkkoord tot 2030 ondertekend. Tot de ondertekenaars behoren aannemers, architecten, softwareleveranciers, overheden, brancheverenigingen, kenniscentra en toeleveranciers.

Partijen geven met de ondertekening aan dat zij zich de komende jaren actief inzetten voor de versnelling van de – noodzakelijke – digitalisering en ketenoptimalisatie. Versnellen gebeurt met zogenaamde digiDeals. Dit zijn tastbare projecten over het uitwisselen van meer data, het verbeteren van de kwaliteit van data, over vertrouwen en samenwerking in de hele keten.

Groot besef van urgentie

De brede steun voor dit akkoord, hangt volgens Joseph Kuling, voorzitter van de Bouw Digitaliseringsraad (BDR), samen met een groot besef van urgentie. “Van ontwerpers en bouwers tot en met beheerders van gebouwen; allemaal staan we voor forse maatschappelijke en individuele opgaven. Energietransitie, klimaatadaptatie, opschaling van woningbouw en infra-vervanging. Dat alles met zo min mogelijk uitstoot én circulair. Dit moet ieder in z’n eigen organisatie en keten bolwerken, met schaarser wordend personeel, minder tijd en hogere kosten. Versnelde digitalisering en data-gedreven ketensamenwerking zijn dan keiharde randvoorwaarden om dingen samen toch voor elkaar te krijgen. We zijn blij dat steeds meer partners daarop inzetten.”

Roger Tan, lid van de BDR en voorzitter van het bestuur van stichting digiGO, is blij met de vele ondertekenaars. “Dit digiAkkoord leidt tot nieuwe projecten en programma’s om samenwerking in de keten – meetbaar – verder te digitaliseren, als uitbreiding van de huidige lopende uitvoeringsagenda. We kijken er naar uit om met alle ondertekenende partijen deze grote sprong voorwaarts te maken en de ambities voor 2030, zoals gesteld in het digiAkkoord, te realiseren.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.