#Bouwsector

‘Bouw levert 16.000 extra banen op’

De werkgelegenheid in de bouwsector neemt dit jaar toe met 16.000 banen. In de periode tot aan 2021 levert de bouw zelfs 70.000 extra banen op, voorspelt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Daarmee is de werkgelegenheid terug op het niveau van voor de crisis.

Van de in totaal 16.000 banen komen er 10.000 terecht bij werknemers en 6.000 bij flexibel personeel. Het afgelopen jaar was de banengroei nog volledig toe te schrijven aan de zelfstandigen en uitzendkrachten. “Het zal de nodige inspanningen kosten om vele nieuwe arbeidskrachten voor de sector te winnen na jaren van krimp en de enorme terugval in leerlingenaantallen bij de bouwopleidingen”, vreest het instituut.

In 2015 nam het productievolume in de bouwsector toe met 7%, een stijging van bijna 4 miljard euro. Ook voor 2016 en 2017 wordt groei voorzien. Op de middellange termijn vlakt de groei af naar 3% per jaar. Het productievolume van de bouw stijgt van 58 miljard euro naar 72 miljard euro in 2021.

Het afgelopen jaar deed vooral de woningbouw het goed, met een groei van 24 procent voor de nieuwbouw. Herstel- en verbouwactiviteiten namen toe met 17 procent. In zowel 2016 als 2017 zal de nieuwbouw nog met dubbele cijfers groeien, aldus EIB.

Bron: Nu.nl

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.