#Bouwsector

Bouwakkoord voor snellere versterking huizen Groningen

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Maxime Verhagen van Bouwend Nederland en Peter Spijkerman van Nationaal Coördinator Groningen (NCG) hebben woensdag 2 september het Bouwakkoord ondertekend. Dit maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen die de versterking van gebouwen in Groningen moet versnellen.

Volgens Ollongren krijgen bewoners met het akkoord “meer regie in handen en hebben ze sneller duidelijkheid over de versterking van hun woning.”

Toetreding alle bouwbedrijven

“De ondertekening van het bouwakkoord is een mooie stap om de versterkingsopgave vlot te trekken”, zegt Verhagen. “Het moet zorgen voor versnelling, meer keuzevrijheid voor bewoners en laagdrempelige toetreding voor alle bouwbedrijven. Kleine en grote bouwbedrijven kunnen met dit akkoord een bijdrage leveren aan de versterkingsopgave. Het is nu zaak om na deze ondertekening zo snel mogelijk opdrachten te verstrekken, zodat de bewoners in het gebied geholpen worden. Onze leden zijn er klaar voor.”

Zelf aannemer kiezen

Peter Spijkerman, directeur van NCG, legt uit dat bewoners meer keuzevrijheid krijgen. “De eigenaar kan zelf een aannemer kiezen, kan optreden als de opdrachtgever van de versterking van zijn woning en zit in een vroeg stadium aan tafel met de aannemer om de versterkingsmaatregelen te bespreken.”

Bouwpool

Om bouwcapaciteit te organiseren wordt een bouwpool ingericht. Zo wordt inzichtelijk welke bouwbedrijven op welk moment beschikbaar zijn voor welk type opdracht. Alle bouwbedrijven, zowel grote partijen als MKB-ondernemers, kunnen zich hiervoor inschrijven en worden op basis van geschiktheid en capaciteit gekoppeld aan de eigenaar. Door middel van de bouwpool wordt de beschikbare bouwcapaciteit, en daarmee de voortgang van de versterkingsoperatie voor de langere termijn geborgd.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.