#Bouwsector

Bouwbedrijven beoordeeld op duurzaam hout

FSC Nederland heeft de eerste editie van de Forest 50 gepubliceerd. In deze ranking worden de vijftig grootste bouwbedrijven beoordeeld op de toepassing van duurzaam hout en de communicatie hierover. Heijmans en VolkerWessels eindigden op een gedeelde eerste plaats.

Met Forest 50 wil FSC Nederland een impuls geven aan meer transparantie over het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen. Een groot deel van de bouwbedrijven in Nederland is namelijk nog niet transparant over het totale percentage duurzaam hout dat zij toepassen. “Het gebruik van enkel nog duurzaam hout zou al lang gemeengoed moeten zijn, vindt FSC-netwerkmanager Roel Nozeman. “De top van de bouwsector doet het over het algemeen goed, bij een groot deel van de overige bedrijven is het voor buitenstaanders onduidelijk hoe goed of slecht zijn presteren.”

Koplopers

Lars van der Meulen, Corporate Social Responsibility Manager VolkerWessels: “Het mooie aan een dergelijke ranking is dat het laat zien dat ons beleid niet alleen bij beloftes blijft: we doen echt wat.” Robert Koolen, directeur Strategie en Innovatie van Heijmans: “Het winnen van de ranking Forest 50 is een mooi voorbeeld van onze resultaten binnen het structurele duurzaamheidsbeleid. Het uitsluitend toepassen van duurzaam hout is goed mogelijk.”

Criteria

In de ranking konden bouwbedrijven in totaal 100 punten verdienen. Naast FSC- en PEFC-certificering zijn transparantie over het totaal percentage ingekocht duurzaam hout en de communicatie hierover op websites en in jaarverslagen belangrijke criteria. Ook waren er onder andere punten te verdienen met het uitvoeren van bouwprojecten met een aantoonbaar aandeel duurzaam hout.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.