#Bouwsector

Bouwbedrijven innen factuur het snelst

Bouwbedrijven hebben een kortere betalingstermijn dan gemiddeld. Dat blijkt uit cijfers van de Exact mkb monitor, die gebaseerd is op de administratie van 350.000 Nederlandse bedrijven. Bouwbedrijven wachten iets minder dan 27 dagen op de betaling van een factuur, terwijl de meeste bedrijven ruim dertig dagen moeten wachten op hun geld.

Dat er sneller betaald wordt, is iets van de laatste jaren; begin 2017 moesten ook bedrijven langer dan 31 dagen wachten voordat ze hun betaling binnen hadden.

Verschillen

Er zit een behoorlijk verschil tussen bouwbedrijven en andere bedrijven. Zo moeten bedrijven in de handel gemiddeld 31 dagen wachten op hun betaling, accountants bijna 33 dagen en bedrijven in de productiesector maar liefst ruim 34 dagen.

“De bouwsector presteert bijzonder goed als het gaat om de gemiddelde betalingstermijn”, aldus Sander Jongsma, oprichter van Bouw7, onderdeel van Exact. “Zeker als je het vergelijkt met historische data. Binnen een paar jaar is het gelukt om onder de dertig dagen te duiken. En dat lijkt weer een positieve invloed te hebben op de liquiditeitspositie van bouwbedrijven.”

De mkb monitor laat zien dat ruim 54 procent van de bouwbedrijven op dit moment een liquiditeitspositie heeft van minimaal 10.000 euro. Twee jaar geleden was dat nog maar 48 procent.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.