#Bouwsector

BouwBeurs 2023: Wat valt er dinsdag te zien en te beleven?

Paviljoen Natuurinclusief Bouwen op de BouwBeurs 2023.

De beer is los! De eerste BouwBeurs van 2023 opende vandaag haar deuren. Naast zes beurshallen vol exposanten uit de gehele bouwsector kent de BouwBeurs een uitgebreid programma boordevol interessante kennissessies en activiteiten. Benieuwd naar wat er allemaal te zien en te beleven valt? Hieronder een selectie van activiteiten en kennissessies op dinsdag 7 februari die de moeite meer dan waard zijn!

Nieuws Café

10:30-11:00 – De samenwerking: IMPACT laat bouwers beter samenwerken
Beter samenwerken leidt tot meer betrokkenheid, betere kwaliteit en prestaties, minder faalkosten, meer veiligheid en werkplezier, een aantrekkelijkere sector en hogere marges. Dat is de overtuiging van IMPACT, een initiatief uit de bouwsector, dat bij bouwbedrijven een cultuurverandering wil bewerkstellingen. Wat heeft het Weever Bouw gebracht?

11:30-12:00 – De innovatie: Robots op de bouwplaats
Een robot die op basis van ingeladen gegevens gaten kan boren en ankers kan aanbrengen in wanden, plafonds en vloeren. De BauBot van Fischer kan het. Hij is te zien op de BouwBeurs en heeft komend jaar zijn eerste klus in Nederland. Technical Manager Jan Popma van Fischer vertelt in het Nieuws Café over deze en andere innovaties. Als het over digitalisering en robotisering gaat, staan we volgens hem aan het begin van een transitie.

Tech Forum

11:00-11:30 – De binnenwarmtepomp: verwarmen en ventileren zonder buitenunit
In een half uurtje praten Richard Vermeeren en Leon de Groot van Inventum Technologies je bij over de binnenwarmtepomp. Met één toestel zonder buitenunit verwarm en ventileer je je huis. Ideaal voor als je geen buitenunit kwijt kan of wil.

15:00-15:30 – BIM en planningsdata van het kantoor tot op de bouwplaats
De overgang van werken met 3D in plaats van 2D kan best uitdagend zijn. Hoe zet je BIM in voor de Wet van Kwaliteitsborging? Kan ik op de bouwplaats direct werken in BIM? Kan ik mijn projectdata koppelen aan mijn BIM-modellen? Tenslotte willen we allemaal altijd en overal grip op onze projectdata. Van bureau tot op de bouwplaats. Tijdens deze sessie geeft Thinkproject niet alleen antwoord om deze vragen, maar laten ze het ook zien middels een live demo.

Cirkel Theater

10:00-10:30 – Leefstijl
Een gezonde leefstijl zorgt dat je fitter bent. Je ziet er niet alleen beter uit, je kunt zowel lichamelijk als geestelijk het werk beter aan en je herstelt sneller. Je bent minder vatbaar voor ziektes. Op de lange termijn heb je minder kans op chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, longaandoeningen, kanker en dementie. Dat helpt mee om tot aan je pensioen gezond in de bouw te werken. Hoe zorg je voor een gezonde leefstijl?

14:45-15:15 – Fysieke belasting
Fysieke belasting wat is dat en welke lichamelijke klachten zien we als gevolg daarvan? Wat kun je er als werkgever aan doen om dit tegen te gaan? Wat zijn de ervaringen die we naar de toekomst goed kunnen gebruiken bij de aanpak van fysieke belasting en de steeds groter wordende fysieke onderbelasting?

Bekijk het volledige programma hier.

De WP innovatieroute

Tijdens BouwBeurs 2023 organiseert Vakblad Warmtepompen dagelijks de WP Innovatieroute. De rondleiding bestaat uit vijf presentaties (ca 20 minuten per standhouder), gegeven door experts die je alles vertellen over de actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzame klimaattechnologie. Ben jij werkzaam als technisch bouwprofessional? Dan biedt de WP Innovatieroute je veel nieuwe informatie! Elke route bestaat uit maximaal 30 deelnemers. Aanmelden kan hier.

Natuurinclusief Bouwen Paviljoen

Nieuw dit jaar op BouwBeurs 2023 is daarom het Natuurinclusief bouwen paviljoen. Natuurinclusief bouwen is een duurzame manier van bouwen waar lokale biodiversiteit en natuurwaarden centraal staan. Kom tijdens je beursbezoek naar het paviljoen en leer alles over deze groene manier van bouwen! Voor een volledig overzicht van de activiteiten, check de website van de BouwBeurs.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.