#Bouwsector

BouwBeurs 2023: Wat valt er vrijdag te zien en te beleven?

Morgen is het de laatste dag van de BouwBeurs 2023. Naast zes beurshallen vol exposanten uit de gehele bouwsector kent de BouwBeurs ook op vrijdag een uitgebreid programma boordevol interessante kennissessies en activiteiten. Benieuwd naar wat er allemaal te zien en te beleven valt? Hieronder een selectie van activiteiten en kennissessies op vrijdag 10 februari die de moeite meer dan waard zijn!

Nieuws Café

11:30-12:00 – De koploper: Mathijs Natrop over BIM op de bouwplaats
Een timmerman die niet langer informatie van drie tekeningen hoeft te combineren om een kozijn te plaatsen, maar rechtsreeks uit BIM de informatie krijgt die hij nodigt heeft om zijn werk te kunnen doen. Dat is BIM op de bouwplaats volgens Mathijs Natrop van Solidu. Een andere kijk op de aloude tekeningenkast. En wat is er nog meer te winnen op de bouwplaats op het vlak van digitalisering?

13:00-13:45 – De discussie: De opkomst van biobased bouwen
Wat is de stand van zaken als het gaat om biobased bouwen? Welke obstakels moeten er nog overwonnen worden? Welke prikkels zijn er nodig om biobased bouwen mainstream te maken? Jan Willem van de Groep (Gideon en programmaregisseur van Building Balance) in gesprek met een aantal leveranciers van biobased bouw- en/of isolatiematerialen die je vindt op de BouwBeurs.

Tech Forum

10:15-10:45 – Bouwprojecten digitaliseren; hoe je een efficiënt bouwproces en een gezonde winstmarge realiseert
In deze sessie toont Digitaal Bouwdossier hoe je als bouwer je projecten efficiënter, kwalitatief beter en met (veel) hogere winstmarge realiseert. Dit is waarom Digitaal Bouwdossier is opgezet, dat Documentbeheer, Kwaliteitsborging en Opleverdossier in één gebruiksvriendelijke software tool biedt.

14:15-14:45 – BIM en planningsdata van het kantoor tot op de bouwplaats
De overgang van werken met 3D in plaats van 2D kan best uitdagend zijn. Hoe zet je BIM in voor de Wet van Kwaliteitsborging? Kan ik op de bouwplaats direct werken in BIM? Kan ik mijn projectdata koppelen aan mijn BIM-modellen? Tenslotte willen we allemaal altijd en overal grip op onze projectdata. Van bureau tot op de bouwplaats. Tijdens deze sessie geeft Thinkproject niet alleen antwoord om deze vragen, maar laten ze het ook zien middels een live demo.

Cirkel Theater

10:00-10:30 – Hoe voorkom je ongelukken met rolsteigers?
Elk jaar gebeuren er honderden ongelukken met rolsteigers. De meeste medewerkers weten ook wel dat er ongelukken gebeuren. Maar dan is de gedachte: mij zal dat niet zo snel overkomen. Als het mis gaat, gaat het ook goed mis. Medewerkers lopen ernstig letsel op en komen thuis te zitten.

12:30-13:00 – Veiligheid en bouwspraak
Veiligheid op de bouwplaats begint met duidelijke communicatie. Met zoveel materialen, zware machines, lawaai en internationale collega’s valt het niet mee om duidelijk te communiceren én veilig te werken. Vandaar dat Bouwspraak is ontwikkeld. Bouwspraak maakt gebruik van internationale handgebaren en borden in plaats van woorden. Zo kun je eenvoudig op iedere bouwplaats aan iedereen aangeven wat je bedoelt, wat er moet gebeuren en de veiligheid voor jezelf en je omgeving vergroten.

Bekijk het volledige programma hier.

Houtpaviljoen

Ook in 2023 zal het houtpaviljoen weer aanwezig zijn tijdens de bouwbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Met een nieuw veelbelovend houten constructie. Op de verzamelstand van zo’n 200 m² in hal 10 is er ruimte voor bedrijven die zich sterk willen maken voor bouwen met hout. Omdat hout een betrouwbaar, flexibel, gevarieerd, hightech en milieuvriendelijk bouwmateriaal is van hoge kwaliteit. Op donderdag is er traditiegetrouw de Houtborrel. Houtprofessionals komen samen met de initiatiefnemers en sponsoren om te genieten van een hapje en een Belgisch biertje.

Glasplein

Woningbouw of utiliteitsbouw? Glas is er hoe dan ook onderdeel van. En de ontwikkelingen op glasgebied volgen zich in razend tempo op! Wil jij op de hoogte zijn van al die innovaties? Op het Glasplein verwelkomen maar liefst 6 leden van de vakgroep GLAS van Bouwend Nederland je: AGC, Timmermans Hardglas, Nissink Business Glas, Baka Glass, Pilkington en Vlakglas Recycling Nederland.

Deze experts gaan graag met je in gesprek en beantwoorden al je vragen!

Innovatieroute

Op zoek naar exposanten die prachtige innovaties demonstreren? Tijdens BouwBeurs 2023 kun je de innovatieroute over de beursvloer volgen aan de hand van het routelogo op de stand en in de app. Zie de website van de Bouwbeurs voor meer informatie.

Voor een volledig overzicht van de activiteiten, check de website van de BouwBeurs.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.