#Bouwsector

BouwBeurs 2023: Wat valt er woensdag te zien en te beleven?

BouwBeurs 2023 is inmiddels in volle gang. Naast zes beurshallen vol exposanten uit de gehele bouwsector kent de BouwBeurs een uitgebreid programma boordevol interessante kennissessies en activiteiten. Benieuwd naar wat er allemaal te zien en te beleven valt? Hieronder een selectie van activiteiten en kennissessies op woensdag 8 februari die de moeite meer dan waard zijn!

Nieuws Café

11:30-12:00 – De innovatie: mineraal gevelpaneel met de looks van baksteen
Miljoenen bestaande woningen in Nederland moeten van het gas af en dat betekent onder meer dat veel gevels na-isolatie behoeven. Met het minerale gevelpaneel van INpakt Gevelsystemen kan relatief snel en makkelijk een nieuwe gevelbekleding op de gewenste isolatie worden aangebracht. Een oplossing voor na-isolatie met de looks van baksteen.

14:00-14:30 – De koploper: Willy Smit over toekomstgericht bouwen
Biobased bouwen, houtbouw, hergebruik van materialen, prefab en modulair bouwen, digitalisering: om te snappen hoe dat moet, moet je het als bouwbedrijf zelf dóén. Dat is de overtuiging van Willy Smit, algemeen directeur van de WAM&VanDuren Bouwgroep. “Dan loop je tegen de mogelijkheden en onmogelijkheden aan en zie je ook of alle transities bij elkaar komen. Hiermee bezig zijn, is onderdeel van het toekomstbestendig maken van ons bouwbedrijf.” Kortom: een echte koploper.

Tech Forum

11:45-12:15 – Masterclass: het geheim achter meer rust in je werk
Tijdens deze masterclass ga je achter het geheim komen hoe je meer rust in je werk krijgt

15:00-15:30 – OpenSpace: de Google Street View voor de bouw
Snel bouwplaats en voortgang in beeld brengen voor jouw collega’s of opdrachtgever? Wil je overal en altijd compleet inzicht in de status van een project? Met OpenSpace heb je altijd en overal inzicht in voortgang met foto’s, plattegronden, notities en koppelingen met bijvoorbeeld BIM. Zo bouw je sneller, beter en transparanter. OpenSpace’s missie is om nieuwe niveaus van transparantie in de bouw te brengen.

Cirkel Theater

10:45-11:15 – Zorg en vergoedingen vanuit de CAO
Wil je weten welke zorg, vervolgactiviteiten en voorzieningen voor jou en je werknemers beschikbaar zijn? Ben je opzoek naar tips om de opkomst van de PAGO/DIA te verhogen? Goed nieuws, want dan is deze kennissessie echt iets voor jou! Maak kennis met regelingen uit de cao Bouw & Infra waarvan je niet eerder op de hoogte was.

14:45-15:15 – Gevaarlijke stoffen: hoe pakken we die sluipmoordenaars aan?
De Arbowetgeving stelt hoge eisen aan het gevaarlijke stoffenbeleid van een (af)bouw- of infrabedrijf. In deze sessie wordt niet alleen kort besproken wat deze eisen zijn, maar vooral wat ze in de praktijk precies inhouden. Verder wordt ingezoomd op de stoffen die op dit moment actueel zijn en wordt een overzicht gegeven van de manieren waarop je stappen zet met het gevaarlijke stoffenbeleid.

Bekijk het volledige programma hier.

Start-Up straat

Of het nu gaat om software die slim bijhoudt waar op de bouwplaats gewerkt wordt, een plek waar je je bouwwensen aangeeft en je bestelling prefab binnen een paar dagen geleverd worden, of een leverancier van zonwering speciaal voor lichtkoepels, of een specialist in bouwaansluitingen… Je vindt ze in de Start-up straat.

Tegelplein

Ben je actief in de tegelbranche? Dan is een bezoek aan het Tegelplein onvermijdelijk. Ontmoet vakgenoten. Onder genot van een bak koffie en croissantje, praat je over de ontwikkelingen in de branche en volg je alle demonstraties van de deelnemers aan het Tegelplein. Hoor en zie alles van de innovatieve oplossingen van Ardex, Lithofin, Rako, Rubi, Schlüter Systems en wedi.

Voor een volledig overzicht van de activiteiten, check de website van de BouwBeurs.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.