#Bouwsector

Nieuwe editie Aannemer op de mat

Eén van de publiekstrekkers op de BouwBeurs siert de cover van het tweede nummer van Aannemer van dit jaar, dat vrijdag 22 februari op de mat ligt: de SawStop zaag van Festool. Uiteraard blikken we terug op de beurs, maar waarover schrijven we nog meer deze maand?

Houten spijker

Uit testen blijkt dat de houten spijkers van de Beck Fastener Group uit Oostenrijk een hogere treksterkte hebben dan aluminium spijkers. Ervaring in de praktijk moet leren of de hechting van de Lignoloc spijkers met het houtelement op de lange termijn duurzaam is. Dijkhuis Bouw uit Hardenberg is altijd op zoek naar ecologische oplossingen en probeerde ze uit. “We willen zoveel mogelijk circulair opereren en dit systeem past goed in zo’n concept.”

Kozijnrenovatie

Totale raampuien verwijderen en vervangen door nieuwe kozijnen met triple beglazing? Dat is volgens Arend Jan Overbeek, bedrijfsleider toelevering bouw bij de ADS Groep uit Goor, niet altijd nodig. Veelal zijn houten kozijnen nog goed genoeg om ze te transformeren naar een energiezuinige variant middels een houten aanslaglat.

Blokje om

Zes asbesthoudende woningen zijn in twintig dagen vervangen door zes energiezuinige hsb-woningen. Met het concept Blokje Om van Dura Vermeer Bouw worden ze als een IKEA-bouwpakketje afgeleverd. De woningen fungeren tevens als proeftuin van installatietechniek: de gelegenheid wordt aangegrepen om met verschillende warmtepompen en ventilatie-WTW’s ervaringstesten uit te gaan voeren.

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.