#Bouwsector

Bouwboek voor ‘para-bouwkundigen’

Hoe belangrijk is het dat de niet-bouwkundige Maxime Verhagen straks de taal van de bouw spreekt als voorzitter van Bouwend Nederland? Met die insteek schreef Gerrit Oostergetel het boek ‘De bouw; een verkenning van het bouwvak’.

In de bouw werken veel niet-bouwkundige professionals die vaak op belangrijke plaatsen betrokken zijn bij het bouwen in het algemeen of bij een specifiek project. Deze groep van zogenoemde ‘para-bouwkundigen’ is waarschijnlijk even groot als de groep directe vakmensen, schrijft de auteur in zijn voorwoord. Hierbij hoort ook de de grote groep specialisten zoals installateurs, staalmonteurs en schilders die weinig weten van bouwtechnieken en -processen.

Onderlinge communicatie

Om meer begrip voor het bouwvak en betere onderlinge communicatie tussen alle betrokkenen te bevorderen, schreef Oostergetel een boek dat over 260 pagina’s de bouw in zijn volle breedte behandeld. Naast elementaire bouwtechniek komen ook economische en bedrijfsorganisatorische aspecten aan de orde.

Het boek is daarom geschikt voor zowel de niet-bouwkundige die zich het bouwdenken en de bouwtaal eigen wil maken, als de bouwvakker die meer van de bouwwereld (cultuur, processen, organisatie) wil weten. Het eerste exemplaar van het boek is verstuurd naar Maxime Verhagen, de nieuwe voorzitter van Bouwend Nederland; straks een van de belangrijkste para-bouwkundigen in Nederland.

Auteur

Gerrit Oostergetel (1941) is docent, cursus- en opleidingsontwikkelaar. Hij was 25 jaar verbonden aan de Post HBO-HU bij de Aannemersstafopleiding (ASO), waarvan meer dan 20 jaar als docent en opleidingsmanager. Daarnaast was hij betrokken bij de oprichting (1999) van de Bouwacademie (HU), nu Academie voor Bouw en Infra (HAN). Uitgever van het boek (prijs 27,50 euro) is BOUWschrift (ISBN 978-90-902752-3). Bestellen kan via goost@bouwschrift.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.