#Bouwsector

Bouwers genomineerd voor Bouwpluim

De projecten niaNesto (Portaal en ketenpartners), de Marnixstraat en omgeving Alkmaar (Bouwbedrijf Bolten b.v. en ketenpartners) en de Vicarielaan in IJsselstein (Kokon architectuur & stedenbouw B.V. i.s.m. Het Facilitair Bureau en andere ketenpartners) zijn genomineerd voor de derde editie van Nederlandse Bouwpluim 2013, in de categorie Burger- en Utiliteitsbouw.

Juryvoorzitter Elco Brinkman maakte deze week de nominaties bekend. De jury heeft in totaal acht genomineerden benoemd; naast de genoemde projecten ook drie in de categorie Grond-, Weg- en Waterbouw en twee in de categorie Jong Talent. De genomineerden zullen nog even in spanning moeten afwachten. De winnaars worden namelijk op 6 februari 2013, tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw, gepresenteerd.

Pluspunten

Bij niaNesto realiseren conceptaanbieders, gemeentes, corporaties én huurders samen minstens 50 unieke sociale huurwoningen. Binnen één jaar tijd, van idee tot bouw. Uit een wedstrijd rollen vijf winnende concepten (de uitslag is deze donderdag). Elk concept kent een menukaart met elementen waarmee huurders aan de slag gaan. Zo stellen ze hun eigen duurzame, energierekeningloze woning samen.

Het project aan de Marnixstraat in Alkmaar is volgens de jury een aansprekend voorbeeld van ketensamenwerking en vergaande transparantie. Bouwbedrijf Bolten en haar ketenpartners hebben de doorlooptijd daardoor terug weten te brengen van vijftien naar acht dagen. Het project is zo’n drie maanden eerder opgeleverd en er is 80.000 euro bespaard.

Bij de Vicarielaan waardeert de jury de innovatieve technieken en procesaanpak, zoals BIM, 3D-afstemming en 4D Lean plannen. Daardoor is het project snel gerealiseerd.

Pluim voor ketensamenwerking

Stichting Nederlandse Bouwpluim is in 2008 opgericht door meerdere vooraanstaande opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouwkolom. De stichting stimuleert en waardeert een steeds betere teamvorming en ketensamenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw. Eens in de twee jaar wordt de Nederlandse Bouwpluim uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw. De stichting tracht hiermee de sector en het publieke domein bewust te maken van de geweldige resultaten die geboekt kunnen worden als alle partijen op een transparante, gelijkwaardige en coöperatieve manier met elkaar omgaan.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.