#Bouwsector

BouwGarant: bouwbedrijven merken herstel

De helft van de aannemers staat er beter voor dan een jaar geleden, dit blijkt uit een enquête van BouwGarant onder haar deelnemers. Bouwbedrijven merken dat de particulier weer durft te investeren in zijn woning. Ook is er een toename van het aantal nieuwbouwprojecten.

Na de enorme uitstroom de laatste jaren is er weer behoefte aan goed geschoold personeel. Dit is echter schaars; bijna 80% van de respondenten geeft aan dat goed geschoold personeel lastig te vinden is. “Hier ligt een mooie taak voor de branche en de overheid om er samen voor zorg te dragen dat jongeren weer gaan kiezen voor een baan in de bouw en dat de opleidingen afgestemd worden op de behoefte van de branche”, aldus Rob de Groot, directeur van BouwGarant.

Dat de behoefte aan goed geschoold personeel groter wordt bleek onlangs ook uit een ander onderzoek onder 700 bedrijven in de bouw- en installatiesector.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.