#Bouwsector

Bouwkundigen kijken vaker naar nieuwe baan

Bouwkundigen kijken vaker naar een nieuwe baan dankzij de aantrekkende economie, blijkt uit het arbeidsmarktonderzoek bouw. Het gevoel van baanzekerheid neemt toe. Een kwart van de bouwkundigen verwacht huidige werkgever binnen één jaar te verlaten.

Volgens cijfers uit het arbeidsmarktonderzoek bouw, uitgevoerd door Bouwjobs.nl, blijkt dat 26% van de bouwkundigen verwacht om uit eigen beweging zijn/haar huidige werkgever binnen één jaar te gaan verlaten. Meest voorkomende redenen zijn een kortere reistijd en betere arbeidsvoorwaarden.

Niet alleen de reistijd (28%) en de arbeidsvoorwaarden (27%) zijn redenen om uit te kijken naar een nieuwe werkgever, maar ook onvrede in de huidige baan (24%) en een volgende stap in de carrière of promotie (20%) worden vaak genoemd.

Bouwkundigen kijken vaker naar nieuwe baan dankzij aantrekken economie - Bouwjobs.nl

Baanzekerheid

33% van de bouwkundigen voelt meer baanzekerheid dan een jaar geleden, terwijl 22% juist minder baanzekerheid voelt. 45% van de respondenten geeft aan hier geen verandering in gemerkt te hebben in de laatste 12 maanden. Slechts 9% van de bouwkundigen houdt rekening met een ontslag op korte termijn vanwege economische omstandigheden, becijfert Bouwjobs.nl.

Vacatures

Uit het onderzoek blijkt verder dat ongeveer een kwart (24%) van de bouwkundigen graag gebruikt maakt van een bureau bij het vinden van een nieuwe baan, 15% geeft aan dit per definitie niet te doen. Als ze een bureau gebruiken dan vinden zij het met name belangrijk dat deze relevante vacatures heeft (40%) en een gelijkwaardige gesprekspartner kunnen zijn (37%).

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.