#Bouwsector

BouwLab R&Do opent deuren

In Haarlem is het eerste Smart Industry Fieldlab voor de bouw van start gegaan. Het BouwLab R&Do is een innovatie- en experimenteerplek voor alle partijen in de bouw. Bedoeld voor het versnellen van innovaties op het gebied van technologie en duurzaamheid.

Jan Kets, voorzitter van Bouwend Nederland, gaf woensdag 30 oktober met behulp van een robot het startsein voor BouwLab R&Do. Een onafhankelijke proeftuin voor onderzoek, met vooral ‘doen’ als credo. Ook kreeg de nieuwe innovatiehub voor de bouw de officiĆ«le Smart Industry Fieldlab-status door Karsten Klein.

Nieuwe technieken

“We kunnen de bouwopgave zien als kans”, aldus Kets. “Deze tijden roepen om creatieve oplossingen en innovatie. In plaats van doorgaan op dezelfde weg, moeten we als sector gebruik maken van nieuwe technieken om slimmer en duurzamer te bouwen voor de gebruiker.”

Experimenteren

BouwLab R&Do is een initiatief van 3D Makers Zone en wordt breed ondersteund door onder andere ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME, Bouwend Nederland en InHolland. De innovatiehub biedt alle faciliteiten om in een open setting te experimenteren met nieuwe technische mogelijkheden en slimme duurzame oplossingen. Elke partij die een test wil uitvoeren of een pilotproject wil oppakken is welkom.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.