#Bouwsector

BouwLokalen over BIM

BouwLokalen nodigt MKB’ers en andere geïnteresseerden in de bouw uit om over de ‘BIM-drempel’ te stappen: van 6 mei tot en met 12 juni wordt tijdens korte, gratis voorlichtingsbijeenkomsten met de titel ‘Slim bouwen met BIM’ uitgelegd wat er allemaal komt kijken bij BIM. Wat betekent dit voor ieders bedrijfs- en werkprocessen? De bijeenkomsten vinden verspreid over het land plaats, op 11 verschillende locaties.

BIM: iedereen kent de term en weet ongeveer wat het inhoudt. En steeds meer bedrijven zien de meerwaarde om ermee te starten. Maar tot nu toe zijn het vooral de grote bedrijven en koplopers die al fanatiek met BIM aan de slag zijn. Met de serie BouwLokalen ‘Slim bouwen met BIM’ wil kennispartner SBRCURnet stimuleren dat ook de kleinere bedrijven aanhaken bij deze belangrijke ontwikkeling.

Focus op renovatie

In het begin werd BIM vooral toegepast voor nieuwbouwprojecten. Maar door de aanhoudende stagnatie van nieuwe projecten, wordt er in Nederland steeds meer gewerkt aan renovatie- en herbestemmingsprojecten. Deze BouwLokalen zoomen specifiek in op deze trend, en laten zien dat BIM een uitermate geschikt hulpmiddel is bij renovatie. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, wordt helder hoe bedrijven BIM in renovatie- en herbestemmingsprojecten toepassen en wat de mogelijkheden zijn van BIM bij nieuwbouw.

Klik hier voor datums en locaties.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.