#Bouwsector

Bouwplaatsen trekken tienduizenden bezoekers tijdens Dag van de Bouw 2022 

Maxime Verhagen en Mark Harbers op de Dag van de Bouw 2022 (foto: Rene van den Burg).

Tijdens de Dag van de Bouw, die afgelopen zaterdag 18 juni 2022 plaatsvond, maakten tienduizenden bezoekers gebruik van de mogelijkheid om een of meer van de 144 opengestelde bouwplaatsen te bezoeken: van ziekenhuizen en sluizen tot dijken en stations.

Klaar voor de toekomst

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland. Tijdens de dag zetten bouwplaatsen in heel Nederland de hekken open. Bezoekers kunnen kennismaken met alle bijzondere technieken en innovaties van de bouw en infra en de opdracht die de sector heeft om Nederland klaar te maken voor de toekomst. Op een van de bouwplaatsen op de Afsluitdijk werd de Dag van de Bouw feestelijk geopend door minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat en Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen.

Trots op de bouw

“Met de Dag van de Bouw willen we laten zien waartoe we als sector in staat zijn en wat we allemaal doen”, aldus Maxime Verhagen. “We zijn trots op ons werk en we laten graag onze maatschappelijke meerwaarde zien. Maar we willen ook interesse kweken voor een loopbaan in de bouw en infra. De Dag van de Bouw laat de veelzijdigheid en de enorme innovatiekracht van onze sector zien en de huzarenstukjes die we dag in dag uit klaren.”

Cruciale sector

“We moeten tot en met 2030 het enorme aantal van 100.000 huizen per jaar bouwen. Ook komt er een enorme hoeveelheid werk op ons af in verband met de energietransitie, de verduurzamingsopgave en het mobiel houden van Nederland. De bouw- en infrasector is een cruciale sector, waarin het geweldig mooi werken is. De 144 bouwlocaties die vandaag meedoen aan de Dag van de Bouw maken dat eens te meer duidelijk. “

Van bouwkuip tot zeesluis

De 144 opengestelde bouwplaatsen konden ondanks het warme weer rekenen op een grote stroom van bezoekers. Zo daalden in Vlaardingen 2600 bezoekers af in de bouwkuip van de nieuwe Blankenburgverbinding onder de Nieuwe Waterweg. De Alexiatunnel in Hilversum werd bezocht door ruim 4000 bezoekers. Aan de Parade in Den Bosch kon de renovatie van het theater rekenen op meer dan duizend geïnteresseerden. In het Zeeuwse Terneuzen was de bouwlocatie van de nieuwe zeesluis zeer in trek, bijna tweeduizend mensen bezochten dit bijzondere project.

Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw op www.dagvandebouw.nl

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.