#Bouwsector

Bouwschade: Lekkage onder patio

In het plafond van de vergaderruimte zijn geelbruine vlekken waarneembaar.

Na de ingebruikname van een nieuw kantorencomplex met een parkeergarage, blijkt het op diverse plaatsen onder de op de tweede verdieping gelegen patio te lekken. De oorzaak: een te laag opgezette waterkerende afwerking van de patio, waardoor onder extreme omstandigheden lekkages in de ondergelegen ruimtes ontstaan.

Het in deze case beschreven complex bevindt zich in het noordwesten van het land aan de rand van een redelijk grote stad. Het betreft een nieuwbouw kantoorpand dat is opgetrokken als verzamelgebouw voor diverse bedrijven. Onder het pand bevindt zich een ruime parkeergarage voor bezoekers en gebruikers. Op de tweede etage is sprake van een inpandige buitenruimte, een patio. Kort na de ingebruikname van het pand is sprake van lekkages in de vergaderkamers onder de patio en af en toe begint het ook daadwerkelijk te lekken. Er ontstaan geelbruine vlekken op de plafonds. De lekkages doen zich alleen voor tijdens of enige tijd na een heftige regenbui die gepaard gaat met veel water.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.