#Bouwsector

Bouwsector blij met Energieakkoord

Bouwend Nederland en FNV Bouw zijn positief over het Energieakkoord dat is gesloten tussen kabinet, werkgevers, vakbonden en milieuorganisaties. Dat laten zij weten in reactie op de door de SER gepresenteerde hoofdlijnen. Het akkoord moet de bouw 15.000 banen opleveren, zo berekent FNV Bouw.

In het Energieakkoord zijn afspraken gemaakt over energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Zo moet in 2023 16% van de opgewekte energie duurzame energie zijn, wordt er geïnvesteerd in windenergie op zee en op land en hebben de partijen de ambitie afgesproken dat Nederland in 2020 in de top 10 van de Clean Tech Ranking staat, een internationale ranglijst van landen met slimme duurzaamheidsoplossingen. Al bekend, want afgesproken in het eerder dit jaar gesloten Woonakkoord, is het revolverend fonds voor energiebesparing, waarmee burgers worden gestimuleerd in investeren in onder meer isolatie van hun woning. Daarnaast krijgen ook woningcorporaties geld om hun sociale huurwoningen te verbeteren.

15.000 banen

Bouwend Nederland laat in een reactie weten blij te zijn met het akkoord. “Want om echte stappen te kunnen maken in het verduurzamen van Nederland is breed draagvlak nodig voor een jarenlange inzet en stabiel beleid. Dat draagvlak is er, en dat is goed voor het behoud van duizenden banen in de bouwsector.”

Ook FNV Bouw is tevreden en berekent dat de 400 miljoen die woningcorporaties krijgen voor de isolatie van sociale huurwoningen de bouw 15.000 banen gaat opleveren.

(Foto: Rockwool)

 

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.