#Bouwsector

Bouwsector minder positief

Er is veel onzekerheid in de bouw- en vastgoedsector en dat wordt versterkt door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne. Dat constateert onderzoeksbureau Buildsight.

Nieuwe prognose

Buildsight presenteerde vorige week een nieuwe prognose die gebaseerd is op gegevens van voor het uitbreken van de oorlog. Daarin is te zien dat de positiviteit in de bouw al dalende was vanwege de hoge bouwkosten en de stikstofproblematiek. De onzekerheid zal nu alleen nog maar groter worden, verwacht Buildsight. Door de alsmaar stijgende kosten, de oorlog en de stijgende inflatie wordt bouwen minder betaalbaar en komen projecten onder druk te staan. Mocht het zelfs tot een recessie komen, dan blijkt uit het verleden dat nieuwbouwinvesteringen flink afnemen. Maar, benadrukt Buildsight, zo ver is het nog niet. Bovendien staat de bouwsector staat er nu beter voor dan na de vorige crisis.

Bekijk hier de hele prognose van Buildsight.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.