#Bouwsector

‘Bouwsector wil bouwvakker 2.0 en ander volk’

“We hebben in de bouw weer mensen nodig. Anders opgeleid, met meer competenties dan alleen technische”, zo voorziet Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland. De bouwvakker 2.0.

De voorzitter is deze week op tour door Nederland, in de aanloop naar de 10e Dag van de Bouw, komende zaterdag. Vast element elke dag is een bezoek aan een school, waar leden van Bouwend Nederland gastlessen verzorgen over de bouw.

Verhagen, op de website van Bouwend Nederland: “Bouwen, dat is veel meer dan stenen stapelen en het werk wordt de komende jaren alleen maar interessanter voor veel meer jongeren.”

Klanten

De nieuwbouw, de renovatie-opgave, aardbevingsherstel – Verhagen ziet volop ontwikkelingen die vragen ‘om beheersing van zowel nieuwe technieken als goede vaardigheden in de omgang met klanten’. “Je werkt als bouwvakker niet zomaar op een bouwplaats, maar steeds vaker bij iemand in huis. Daar moeten onze vakmensen goed op ingespeeld zijn, of ze nou al jaren meelopen of net instromen.”
Daarnaast is er in de bouw meer aandacht voor marketing en klantcontact. “Wil je in de toekomst nog succesvol ondernemen, dan zul je hierin stappen moeten zetten – en een voorbeeld moeten nemen aan de koplopers die dat al gedaan hebben.”

Lees verslagen van de tour op de website van Bouwend Nederland.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.