#Bouwsector

Bouwsoftwarebedrijven Pro4all en PMG gaan nauw samenwerken

Pro4all uit Woerden en het Duitse PMG hebben een strategische samenwerking aangekondigd. Beide bedrijven hebben de ambitie om een toonaangevende Europese bouwsoftwaregroep te vormen.

Samen denken Pro4all en PMG een unieke positie te hebben om de bouwsector verder te helpen met het digitaliseringsproces. Volgens beide bedrijven blijkt uit een recente studie dat de bouw nog steeds achter loopt op andere sectoren als het gaat om digitalisering van werkprocessen. ‘Slechts 25 procent van de ondervraagde bouwbedrijven zegt in hoge of zeer hoge mate zich bezig te houden met digitalisering van werkprocessen, terwijl dat gemiddelde voor andere sectoren vaak op 40 procent ligt’, geven de twee bedrijven aan.

Sterk in de Benelux en DACH-landen

Gezamenlijk bedienen Pro4all en PMG een diverse groep van ruim 1.000 klanten, verspreid over de bouw- en vastgoedsector. Beide bedrijven zijn sterk aanwezig in de Benelux en de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland). Dit moet een solide en internationaal perspectief bieden voor uitbreiding naar andere Europese landen.

In 2022 verwierf investeringsmaatschappij Main Capital Partners een meerderheidsbelang in Pro4all.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.