#Bouwsector

Bouwsom afgegeven vergunningen naar hoogtepunt

Eerder in het proces: de voorzijde van de woning in de steigers. FOTO'S BLOEMENDAL BOUW

De totale bouwsom van afgegeven vergunningen voor de bouw en verbouw van woningen en bedrijfsgebouwen steeg in maart met 36 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De vergunde bouwsom bedroeg bijna 1,5 miljard euro, het hoogste bedrag sinds de start van de reeks in 2012. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers van verleende bouwvergunningen.

De bouwsom voor de bouw en verbouw van woningen bedroeg bijna 1 miljard euro, 50 procent meer dan een jaar eerder. Voor bedrijfsgebouwen steeg de bouwsom met 15 procent tot bijna 500 miljoen euro. De bouwsom in een afgegeven vergunning betreft een schatting van de waarde van de materiaal- en arbeidskosten van de bouwopdracht. In deze telling van de bouwsom zijn alleen verleende bouwvergunningen van 50 duizend euro of hoger meegenomen.

Nieuwbouwwoningen

In maart steeg het aantal nieuwbouwwoningen waarvoor een vergunning is afgegeven met 56 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het ging om 6682 nieuwbouwwoningen. Dit aantal is sinds april 2015 niet meer zo hoog geweest.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.