#Bouwsector

Bouwtalenten behouden met Construction Class of 2020

Building Heroes heeft de Construction Class of 2020 gelanceerd. De meest talentvolle, startende bouwprofessionals krijgen van de bemiddelaar voor de bouw daarmee een kickstart in hun carrière. De ontwikkeling van talent blijft zo gewaarborgd en bouwtalenten blijven behouden voor de sector.

Het toekomstperspectief voor jonge bouwprofessionals is onzeker door de coronacrisis, waardoor er op termijn een nog groter tekort aan jong talent in de bouwsector dreigt. Bouwbedrijven snijden tijdens een crisis immers vaak in het personeelsbestand en starters zijn in dat opzicht extra kwetsbaar. Reden voor Building Heroes om de Construction Class of 2020 te lanceren. Dat moet de ontwikkeling van de meest talentvolle, afstuderende of net startende helden van de bouw verrijken.

Soft skills

Jeroen Meerum Terwogt, medeoprichter van Building Heroes: “Door ook te focussen op de soft skills geven we bouwtalenten de juiste tools om toegevoegde waarde te leveren en zich te kunnen handhaven in deze roerige markt. De onderliggende vraag naar gekwalificeerde professionals was voor de crisis ongekend hoog en zal, zoals het EIB voorspelt, eind 2021 zelfs verder toenemen. De bouw- en infrasector kan het zich dus niet permitteren om talenten te laten vertrekken naar andere sectoren.”

Investeren in talent

Voor jonge bouwtalenten is het de vraag hoe hun toekomst er uitziet. Tegelijkertijd blijft de bouwsector zich in rap tempo ontwikkelen. Voor bouwbedrijven is het dan ook urgent om te blijven investeren in talent. “Ook voor de bouwsector als geheel is het belangrijk om aantrekkelijk te zijn voor talent en hen te blijven ontwikkelen. Rondom de crisis van 2008 is dat niet gebeurd, waardoor er een lichting aan talentvolle bouwprofessionals voor een andere pad koos. Dat heeft het tekort aan professionals in de bouw alleen maar vergroot. Laten we dat nu voorkomen.”

Kickstart

Met Construction Class of 2020 kan dat, meent Meerum Terwogt. “We selecteren de meest talentvolle starters en verrijken hun ontwikkeling, terwijl ze bij een toonaangevende opdrachtgever werken. Aansluitend kunnen zij daar in dienst treden. Door hen een kickstart te geven in hun carrière, zorgen we als Building Heroes voor starters die ook fit for the job blijken en blijven.”

Op maat

De Construction Class is een op maat gemaakt programma, speciaal ontwikkeld door de specialist in Looped Learning in de bouw: Brickton. Het programma is bedoeld voor starters die nu afstuderen of net afgestudeerd zijn en zich willen ontwikkelen binnen domeinen als uitvoering, organisatie, commercieel, contract en tender in de bouw of infra, terwijl ze werken bij vooraanstaande opdrachtgevers. Vooraf maakt de jonge bouwprofessional samen met de onafhankelijke opleidingsprofessional van Brickton een profielkeuze en na afloop ontvangt hij of zij meerdere post-hbo-deelcertificaten.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.