#Bouwsector

Bouwvakkers illegaal aan het werk in Veenendaal

Bij een controle op een bouwplaats in Veenendaal zijn op 12 oktober vier Georgische bouwvakkers aangetroffen die hier niet mochten werken. Eén van hen vluchtte weg toen de inspecteurs de bouwplaats betraden. De Inspectie SZW constateerde verder dat er op de bouwplaats slaapplekken waren gemaakt waar de buitenlandse bouwvakkers overnachten. De bouwwerkzaamheden werden preventief stilgelegd omdat er veiligheidsrisico’s voor werknemers werden geconstateerd. De Inspectie is in samenwerking met de gemeente Veenendaal en de politie uitgevoerd.

Tewerkstellingsvergunning

De bouwvakkers werkten aan de herontwikkeling van een kantoorgebouw naar appartementen. Op de bovenste verdieping troffen de inspecteurs vijf matrassen aan in een kamer waar de werknemers verbleven. De vier bouwvakkers hebben de Georgische nationaliteit. Om in Nederland te mogen werken, had de opdrachtgever een tewerkstellingsvergunning moeten aanvragen. Voor deze overtreding van de Wet Arbeid Vreemdelingen kunnen de opdrachtgever en andere partijen in de keten per werknemer een boete van maximaal 8000 euro krijgen. Mogelijk volgen er ook boetes voor onderbetaling en overtredingen van de Arbeidstijdenwet.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.