#Bouwsector

Bouwwebinar over hallenbouw

De verschillende aspecten van kwaliteit en snelheid in hallenbouw komen uitgebreid aan de orde in het Bouwwebinar ‘Snelheid en kwaliteit in hallenbouw’ op dinsdag 10 oktober.

Snelheid en kwaliteit zijn essentieel bij de bouw van industriële hallen. Opdrachtgevers vragen om een korte bouwtijd, maar ook om zekerheid en steeds vaker om BREEAM-certificering. Met name de platte daken van deze hallen verdienen extra aandacht.

BDA Dakadvies gaat in het Bouwwebinar ‘Snelheid en kwaliteit in hallenbouw’ in op de diverse ontwerpaspecten van het platte dak, zoals afschot, hemelwaterafvoer en noodoverstorten. Evenals de thermische prestaties, dampdichting en de keuze van de dakbedekking.

Pieter Verbeek van Verbeek Projects vertelt over zijn ervaringen met Kingspan X-dek voor het dak van een hal. Een systeem van prefab sandwichpanelen die fabrieksmatig al zijn voorzien van dakbedekking, waarvan in het werk alleen de overlap hoeft te worden geföhnd. Het dak werd hiermee snel dicht gelegd, maar ook kon binnen sneller worden gebouwd doordat er bij dit systeem geen hemelwater uit de cannelures lekt. Het paneel werkt ook mee in de stabiliteit waardoor op staal kon worden bespaard.

Ad van de Ven van architecten- en adviesbureau Van de Ven behandelt de BREEAM-certificering van hallen. Hij was als adviseur onder meer betrokken bij de prestigieuze Venco Campus en Geelen Counterflow. Van de Ven geeft aan welke keuzes in het ontwerp- en bouwproces moeten worden gemaakt om een hoog certificaat te behalen. Milieuprestaties van bouwmaterialen spelen daarin een belangrijke rol.

Het webinar wordt georganiseerd door Eisma Bouwmedia in samenwerking met Kingspan Geïsoleerde Panelen en vindt plaats op dinsdag 10 oktober van 12.30 tot 13.30 uur. Deelname aan het webinar is gratis. Inschrijven kan via deze link.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.