#Bouwsector

Bovatin start Meldpunt Oneerlijk Tegelwerk

Bovatin, de brancheorganisatie voor aannemers in tegelwerk, start het Meldpunt Oneerlijk Tegelwerk (MOT). Als reden hiervoor noemt de tegelzettersbond dat lidbedrijven die hebben geïnvesteerd in veilig en verantwoord werken veel prijsvechters zien die het niet zo nauw nemen met illegale arbeid en Arbo-regelgeving.

Het blijkt volgens de bond ook nog eens not done om daar iets van te zeggen: lidbedrijven hebben, onder andere tijdens ontmoetingen op de Bovatin-stand op de Bouwbeurs, namelijk aangegeven dat individuele bedrijven in de bouwketen die klagen bij opdrachtgevers of zelf aangifte doen van misstanden op de bouwplaats risico lopen op uitsluiting en andere negatieve gevolgen.

Aangifte

De brancheorganisatie wil met het meldpunt enerzijds een platform bieden aan de bonafide bedrijven die zich financieel in de hoek gezet voelen door prijsvechters die er illegale praktijken op nahouden. Daarbij kan de bond in sommige gevallen besluiten eerst zelf in gesprek te gaan met overtreders en opdrachtgevers. Anderzijds kan Bovatin zelfstandig aangifte doen van misstanden wanneer, in overleg met het bedrijf dat de kwestie gemeld heeft, dit de beste oplossing lijkt, maar dit bedrijf geen zichtbaar actieve rol wil spelen richting de controlerende instanties. Misstanden melden kan door te mailen naar meldpunt@bovatin.nl.

7 reacties op “Bovatin start Meldpunt Oneerlijk Tegelwerk

 1. de aannemers zijn al jaren bezig de opleidingen om zeep te helpen, dit was in combinatie met de ZZP`r, nu zijn de aannemers zo ver dat ze alle opleidingen willen opdoeken, want in het buitenland zijn er nog honderd duizenden goedkopen arbeids krachten dus probleem opgelost. dit alles had voorkomen worden als iedere bouwvakker lid zou zijn van de bouwbond, maar nee hoor toen waren de tijden goed, dus wilden ze geen bonds lid zijn. nu zit dan ook maar op de blaren werknemers die geen lid zijn!

 2. Ben het helemaal eens met Fred !!! uitroeien deze concurrentie hard aanpakken . je kunt onmogelijk voor € 15 / €20 per uur werken, en dan alle lasten betalen ,verzekering ( wat ze vaak niet eens hebben) enz enz

 3. Prima dat jullie dat aan pakken
  Wij hebben het ook gedaan met A&O
  Maar die zijn er mee gestopt

 4. Prima dat jullie dat op pakken
  Wij als schildersbedrijf hebben dat ook al gedaan
  Maar A&O is er toen mee gestopt.

 5. Ik ben het helemaal met Fred eens dat er een integrale aanpak moet komen. Serieuze bedrijven worden zo langzamerhand gek van de regeltjes en wetjes die zwaar op hun schouders drukken terwijl anderen er een loophe me nemen. Voor iedereen dezelfde regels en hetzelfde loon, daarmee houden we oneerlijke concurrentie buiten de deur. Maar goed, dit is niks nieuws en dit geldt niet alleen voor de bouwbranche. Iedereen ziet het gebeuren, maar de politiek steekt z’n kop ervoor in het zand en doet alsof het allemaal nog wel meevalt………

 6. die mensen uit andere landen hadden de zelfde regels als ons moeten krijgen, maar er is te weinig controle op en bedrijven en particulieren maken daar gretig gebruik van als daar geen controle opkomt blijft het zo.

 7. Prima initiatief van Bovatin om een meldpunt op te zetten.
  Maar waarom dan alleen voor tegelwerk?
  De hele bouw wemelt van prijsvechters- illegalen & prutsers!
  Pak het dan integraal aan.

  vr gr
  fred

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.