#Bouwsector

bpfBOUW verhoogt pensioenen in 2020

Het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfBOUW) verhoogt de pensioenen volgend jaar met 0,26 procent. Het fonds kampt in tegenstelling tot veel andere pensioenfondsen met een relatief hoge dekkingsgraad. Dat meldt NU.nl.

Het is het derde jaar op rij dat de pensioenen omhooggaan in de bouw. “In deze tijd is verhoging geen vanzelfsprekendheid. Wij zijn verheugd dat we dit opnieuw gedeeltelijk kunnen doen”, zegt Mieke van Veldhuizen, bestuursvoorzitter bij bpfBOUW.
“Dankzij het gehaalde rendement op onze beleggingsportefeuille kunnen wij deze gedeeltelijke indexatie nu toekennen.”

Premie omhoog

Tegelijk maakte het pensioenfonds bekend dat de premie volgend jaar met 10 procent omhooggaat. Het fonds zegt dat met de huidige lage rente een verhoging nodig is om in de toekomst ook gezond te blijven.
“Door de lage rente van dit moment is de inkoop van pensioenen duurder geworden. Er is daarom meer premie nodig om later hetzelfde pensioen te kunnen uitkeren”, aldus Van Veldhuizen.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.