#Bouwsector

BPG Sieben Bouwmaterialen viert 100-jarig jubileum

Hard werken en normaal doen, dat is het motto bij BPG Sieben Bouwmaterialen. Het Heerlense familiebedrijf viert dit jaar zijn 100-jarig jubileum en is in die periode uitgegroeid tot een begrip in Zuid-Limburg. Directeur-eigenaar Wout Sieben (40) praat met trots over zijn onderneming.

Wat in 1918 begon als een kleine kalkbranderij in Ubachsberg, is inmiddels uitgegroeid tot een totaalleverancier van bouwmaterialen met vestigingen in Heerlen en Kerkrade. Na 100 jaar staat de vierde generatie aan het roer bij BPG Sieben Bouwmaterialen. Oprichter Jozef Sieben, de overgrootvader van Wout, werd opgevolgd door opa Wiel, die het stokje overdroeg aan vader Jos. Wout trad in 2006 in dienst als medewerker en werd drie jaar later directeur-eigenaar.  

100 jaar in vogelvlucht

In dit filmpje vertelt Jos Sieben uitgebreid over de geschiedenis van BPG Sieben Bouwmaterialen (de tekst gaat verder onder het filmpje):

Kwaliteit voorop

BPG Sieben Bouwmaterialen verkoopt bouwmaterialen in de ruimste zin van het woord. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in ruwbouw, afbouw en tegels. In de vestigingen in Heerlen en Kerkrade werken inmiddels dertig medewerkers. “Wij richten ons op zowel de zakelijke als de particuliere klant”, geeft Wout aan. “Mensen die A-merken willen kopen en op zoek zijn naar goed advies, weten ons te vinden.”

Het Heerlense bedrijf onderscheidt zich onder meer door bestellingen snel te leveren. Wout: “Doordat we een grote voorraad én een groot wagenpark hebben, kunnen we bestellingen direct samenstellen en leveren. Uiteraard tegen een correcte prijs. Daarbij staat service hoog in het vaandel. Zo informeren we de klant op tijd over het tijdstip waarop we langskomen en kunnen we op hoogte lossen.”

Kwaliteit is leidend bij het familiebedrijf. Dat geldt voor de materialen en de medewerkers. “Al onze medewerkers zijn geschoolde professionals met hart voor de zaak”, aldus Wout. “Zij denken mee met de klant en laten zich daarbij niet afremmen door regels en systemen, wat bij de grote bouwmarktketens wel vaak gebeurt.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.