#Bouwsector

Braas Monier en Icopal fuseren tot BMI Group

De Braas Monier Building Group en Icopal Group, Europese marktleiders in bouwmaterialen voor respectievelijk hellende en platte daken, gaan voortaan samen verder onder de naam BMI Group. De vertrouwde merken Monier en Icopal blijven gewoon bestaan.

BMI Group is voortaan de grootste Europese producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken. Ook in de wereld van energie-efficiënte schoorstenen, kachels en geïntegreerde ventilatie speelt het bedrijf een belangrijke rol. Het hoofdkwartier is gevestigd in Londen, met teammanagers van Braas Monier en Icopal aan het hoofd. Achter BMI Group staat de holding Standard Industries, de wereldleider in dakbedekking. Zo wordt het bedrijf gesteund door een sterke globale visie.

Uitbreiding aanbod

BMI Group kan door de fusie klanten met steeds complexere vragen voor woningen en bedrijfsgebouwen van dienst zijn. Het portfolio en de dienstverlening worden uitgebreid en er wordt geïnvesteerd in infrastructuur en verdere groei van de R&D-afdeling. Zo behoren nu ook zonne-energiesystemen, dakventilatie en onderdakfolies tot het aanbod. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen nu ook alle tools in handen om aan de toenemende logistieke en technologische behoeftes van klanten tegemoet te komen.

Icopal en Monier

De merken Icopal en Monier blijven bestaan onder de vlag va BMI Group. Icopal is expert in waterdichte dakbedekking in bitumen en kunststof voor platte en licht hellende daken, met producten als Thermosolo, een bitumen afdichting voor renovatie van bestaande dakbedekkingen, en Icopal Universal. Dit duurzame alternatief voor gewoon bitumen kent een levensduur van ongeveer 30 jaar en is volledig recycleerbaar. Met Noxite, een dakbedekkingssysteem dat de lucht zuivert, draagt Icopal bij aan een betere luchtkwaliteit.

Monier is een totaalleverancier voor hellende daken. Naast een breed assortiment dakpannen levert de fabrikant een compleet assortiment aan daksysteemcomponenten.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.