#Bouwsector

Branchepartijen willen ook stimulering nieuwbouw

Diverse branchepartijen hebben minister Blok vorige week in een brief opgeroepen de recente stimuleringsmaatregelen voor de bouw ook toe te passen op energiezuinige nieuwbouw.

De partijen, waaronder Bouwend Nederland, schrijven in een brief dat het toepassen van de maatregelen op energiezuinige nieuwbouw de overheid niets kost. Ze willen dat de minister de financierbaarheid van energiezuinige nieuwbouw verbetert door de lage energielasten van een zuinige nieuwe woning zwaarder mee te laten wegen bij de financiering. Daarnaast willen de partijen dat het verhoogde budget voor startersleningen ook beschikbaar komt voor doorstarters die van een bestaande koopwoning naar nieuwbouw willen verhuizen. Dit zou de doorstroming op de woningmarkt aanzienlijk vergroten.

Bouwend Nederland en de partners vragen ook het verlaagde BTW-tarief van 6% tevens toe te passen op nieuwbouw en eventueel ook op de grondprijzen. Nu is de regeling alleen van toepassing op renovatie en verbouwingen. Een laatste maatregel waartoe de branchepartijen oproepen, is om het nog op te richten energiebesparingsfonds voor de bestaande bouw ook te gebruiken voor energiebesparing in nieuwbouw.

Populair

Sorry. Nog geen gegevens beschikbaar.

Nationale Schildersvakprijs 2020

bron: Bouwend Nederland

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.