#Bouwsector

Brandbrief stikstof naar Tweede Kamer

Bouwend Nederland, CNV en FNV roepen de Tweede Kamer in een brief op de maatschappelijke gevolgschade te voorkomen die dreigt als gevolg van de stikstofcrisis. De onzekerheid die ontstaat op het gebied van werkgelegenheid is onwenselijk en onnodig, stellen zij.

In de brief pleiten zij verder om op korte termijn een drempelwaarde in te stellen voor de stikstofdepositie en het toestaan van de tijdelijke piek in stikstofuitstoot tijdens de aanlegfase van bouwprojecten. Hiermee kan het leeuwendeel van de bouwvergunningen weer worden verleend.

Gijs Lokhorst van het CNV rekent op het ‘gezonde verstand van de politiek’, maar sluit actie voeren niet uit als er niet snel maatregelen komen, zo zegt hij tegen het AD.

950 bouwprojecten

Uit een enquête van Bouwend Nederland die door ruim 800 van de 4300 aangesloten lidbedrijven werd ingevuld blijkt dat de stikstofcrisis bij hen alleen nu al meer dan 950 projecten direct raakt. Hierdoor worden ruim 24.000 huizen niet gebouwd. Daarmee staan 24.000 woningzoekers nog langer in de rij en 26.000 banen op de tocht. Een omzetverlies van 4,4 miljard euro dreigt.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.